PC spier – wat is het en wat kun je ermee als man?

Misschien heb je wel eens gehoord van de term PC spier, maar misschien ook niet. Het is overigens helemaal niet vreemd als je er nog nooit van gehoord hebt. De spier is namelijk niet zo bekend. De spier maakt onderdeel uit van de bekkenbodemspieren en zit dus in de bekken.

Dit is een belangrijke spier voor de man, zeker wanneer de man last heeft van vroegtijdige ejaculatie. De spier speelt daar namelijk een zeer belangrijke rol in. Veel mannen hebben geen idee van de spier, maar ze hebben hem ongetwijfeld wel eens gebruikt. Wanneer je tijdens het plassen opeens moet afbreken, is het de spier die je aanspant.

Dan weten de meeste mannen wel waar het over gaat. Die spier kun je trainen en doordat te doen kun je meer controle krijgen over het punt wanneer je klaarkomt. Toch wel prettig want veel mannen zouden dan maar al te graag willen.

Kegeloefeningen om de PC spier te trainen

Door zogenaamde kegeloefeningen te doen, kun je de pc spier man versterken. Een kegel oefening is het aanspannen van de spier en deze vervolgens enkele seconden vasthouden. Dit kun je bijvoorbeeld in setjes van 10 of 20 doen. Niemand hoeft hier iets van te merken, want je kunt het gewoon op de bank of stoel uitvoeren terwijl je iets anders aan het doen bent. Dat is wel zo prettig.

Wanneer je regelmatig deze spier traint, zal deze steeds sterker worden en hierdoor krijg je meer controle over het moment van klaarkomen. Je kunt de kegeloefening uitvoeren tijdens de daad of op het moment dat je bijna klaar gaat komen. Hierdoor is het redelijk goed uit te stellen. Nu zal je de eerste keer vast nog wel wat moeite ervaren, maar na verloop van tijd zal het steeds beter gaan. Natuurlijk kun je dit ook blijven oefenen en de spier steeds sterker proberen te maken. De oefeningen hebben nog meer voordelen. Door de kegeloefeningen verlaag je de kans op proberen met de blaas, zoals incontinentie. Misschien ben je daar niet zo mee bezig, maar het is een leuke bijkomstigheid.