Ook ondernemers schakelen mentale hulp in

mental coaching zakelijkVeel ondernemers hebben te maken met stress. Ze hebben veel ideeën maar nooit tijd om ze uit te voeren. Daar komt bij dat steeds meer ondernemers vanuit huis werken en dit kan problemen geven. Sommige mensen kunnen ‘de zaak’ en privé goed gescheiden houden, ook als ze vanuit huis werken.

Maar zeker niet alle mensen kunnen dit even goed. Daar komt bij dat veel zelfstandige niet echt iemand hebben om mee te praten. Ze hebben bijvoorbeeld welk een echtgenoot of vrienden, maar deze zitten niet in dezelfde schuit als zichzelf.

Een beetje hulp van buitenaf

Deze mensen werken voor een baas en hebben andere problemen. Voor deze groep ondernemers is is zakelijke mental coaching dan ook een goede oplossing. Deze mensen zijn vaak zelf ook ondernemer en kunnen je helpen om de beste versie van jezelf te worden. Sommige ondernemers zullen dit wellicht een beetje zweverig vinden, maar niets is minder waar.

Een goede sessie met kan vele inzichten geven zowel op zakelijk als op persoonlijk vlak. Zo kan een coach je bijvoorbeeld adviseren om eens wat vaker leuke dingen te gaan, te genieten van het leven. Door goede ontspanning kunnen er op zakelijk gebied namelijk ook betere ontwikkelingen komen. Je kijkt anders naar dingen, op een betere manier en kunt je beter richten op de zakelijke taken.

Iemand aannemen? Bespreek je kopzorgen met je coach!

Misschien loop je ook over van het werk en kun je het in je eentje niet meer behappen. Misschien loopt je al enige tijd rond met het idee om iemand aan te gaan nemen of bepaalde onderdelen van je business uit te gaan besteden maar vind je dit een lastige stap om te nemen. Dit soort zaken kun je ook met een zakelijke coach bespreken. Een sessie kan in tijd verschillen. Sommige mensen spreken graag een paar uur in de maand af. Andere doen dit liever eenmalig. Je kunt met je coach bijvoorbeeld ook een stukje gaan lopen over het strand of een lunch ergens inplannen.

vogels