Hoe als vrouw omgaan met een man die impotent is?

vrouwAls vrouw in een relatie, is het natuurlijk prettig om zo nu en dan het bed met je partner te delen. Het is onderdeel van de relatie en het hoort er gewoon bij. Als je van je man of vriend houdt, dan wil je dit zeker regelmatig doen.

Als je echter al lang bij elkaar bent, dan gaan op den duur de jaren natuurlijk erg hard. Mannen kunnen zeker als ze wat ouder worden last krijgen van impotentie. Ook wel erectiestoornissen genoemd. Als vrouw is dit misschien helemaal nieuw voor je, dus hoe kan een vrouw hier het beste mee omgaan? En heeft het iets met jou te maken?

Relatieproblemen kunnen een rol spelen

Bij ongeveer een derde van de mannen die hiermee te maken krijgt, is het een lichamelijke klacht. Er is dus iets in het lichaam dat dit belemmerd. Bijvoorbeeld verkalking van de aderen in de penis van de man. Bij een ander deel van de mannen kan het tussen de oren zitten. Zijn er bijvoorbeeld problemen binnen het huwelijk of de relatie? Dan zou dit een rol kunnen spelen. Het is vooral belangrijk om te blijven communiceren en te kijken of dit mogelijk het probleem is. Mannen voelen zich vaak niet bepaald prettig als er een erectiestoornis optreed.

Ze willen de vrouw graag behagen, en voelen zich soms dat ze niet kunnen presteren. Vooral ook in deze situatie is het belangrijk om te blijven communiceren. Als jullie het bespreekbaar houden kan er veel gebeuren. Als de klachten langer aanhouden is het belangrijk om een bezoekje aan de huisarts te brengen. Ook is het belangrijk om te blijven zoeken naar de oorzaak van deze klachten.

vogels