Bitumen dakbedekking laten vervangen

bitumen dak

Als u een plat dak heeft, dan is de kans groot dat deze is voorzien van een laag bitumen dakbedekking. Dit wordt ook wel dakleer genoemd. Bitumen is een restproduct van ruwe aardolie, is ijzersterk en waterdicht.

Ideaal dus om een dak mee te bedekken. Na verloopt van tijd, zo’n 25 jaar, is het bitumen dak echter aan vervanging toe. Een bitumen dakbedekking laten vervangen kan op 2 manieren.

Nieuwe woning?

bitumen dakAls je een vrij nieuw huis hebt en er dus weinig lagen dakleer op zitten, dan kan er door de een nieuwe laag bitumen over de oude laag bevestigd worden. Zoals je zult begrijpen zijn de kosten hiervoor lager dan wanneer alles vervangen moeten worden.

Het verwijderen van de oude bitumen en het plaatsen van een nieuwe bitumen dakbedekking doe je als je al meerdere lagen bitumen op je dak hebt. De dakconstructie kan het gewicht van te veel lagen niet houden, waardoor je dus genoodzaakt bent je bitumen dakbedekking te laten vervangen. Ook wanneer je je dak wilt laten isoleren, moet je je bitumen dakbedekking laten vervangen.

Advies inwinnen

Een goede dakdekker kan je adviseren wat er in jouw situatie het beste is. Kan je een nieuwe laag bitumen over de oude laag aanbrengen, of is het vervangen van de hele bitumen dakbedekking de beste oplossing.

Extra tip: als je je dak goed onderhoudt gaat deze een stuk langer mee. Verwijder jaarlijks algen en mossen van je dak. Dit kost je misschien 15 minuten, maar het zorgt er voor dat je dak in goede staat blijft en je dus het risico op lekkage minimaliseert. Meer informatie bij te vinden.

Geef een reactie